Wij gebruiken cookies om uw surf comfort te optimaliseren en onze services te verbeteren.
In onzeonze privacy statement, kunt u lezen dat uw persoonlijke gegevens op een beperkte manier en in overeenstemming met de GDPR worden verwerkt.
Duurzaamer reizen?
Duurzaam reizen?

U kunt een maatschappelijk verantwoord reiziger worden in enkele eenvoudige stappen:
 1. Bereken en compenseer hier CO2-uitstoot van uw reis met gecertificeerde klimaatprojecten.
 2. Gebruik organische en biologisch afbreekbare producten (zeep, zonnebrandcrème, waspoeder…) omdat dergelijke middelen terechtkomen in de waterwegen en ecosystemen, koraalriffen enz. kunnen vernietigen.
 3. Gooi geen afval weg in de natuur, raap afval dat u onderweg tegenkomt op en doe het in de dichtstbij gelegen vuilbak. Denk eraan dat afval (plastic zakken, blikjes…) de lokale fauna (vogels, vissen, schildpadden…) kan doden.
 4. Als u rookt, neem dan een draagbare asbak mee, want sigaretfilters vervuilen de waterwegen en hun afbraakproces duurt heel lang.
 5. Voed geen dieren of raak ze niet aan tenzij u correct geïnformeerd bent; u kunt ze kwetsen of hun dieet ernstig verstoren.
 6. Pluk geen bloemen vermits veel soorten met uitsterven bedreigd zijn.
 7. Kies milieuvriendelijke hotels/gelegenheden die duidelijk begaan zijn met de bescherming van de natuur en de lokale bronnen. Om u te helpen, zijn er eco-labels zoals, bijvoorbeeld, de Groene Sleutel, een internationaal eco-label voor toerisme en recreatie. De Groene Sleutel is het grootste en meest gerenommeerde internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische locaties.
 8. Als u duikt, raak dan niets aan en stap nergens op. U kunt beschadigen waarvoor u kwam.
 9. Geef de voorkeur aan vegetarische voeding, maar als u vlees eet kies dan voor biologisch en/of lokaal vlees.
 10. Als u souvenirs wenst te kopen, maak dan uw keuze bij lokale vaklui.
 11. Verspil geen water, in de meeste landen is het schaars geworden.
 12. Wanneer u een tijdje in hetzelfde hotel verblijft, vraag dan om de handdoeken niet onnodig te vervangen elke dag.
 13. In veel landen heeft het elektriciteitsgebruik een hoge impact op de klimaatwijziging of is elektriciteit schaars. Doe het licht uit en schakel elektrische toestellen uit wanneer u ze niet nodig heeft en vermijd het gebruik van airconditioning.
Bent u een bedrijf en wenst u de impact van uw personeel te verlagen?
 1. Maak gebruik van tele- of videoconferenties in de plaats van systematisch met het vliegtuig te reizen. Dat is beter voor het milieu en uw portemonnee.
 2. Promoot het transportmiddel dat het minst vervuilt. Met het vliegtuig van Brussel naar Londen reizen is niet noodzakelijk de beste oplossing…
 3. Informeer uw personeel over de uitstoot van broeikasgassen die gepaard gaat met niet alleen hun professionele reizen, maar ook hun dagelijkse verplaatsingen: impact van de firmawagen enz.
 4. Beloon de personeelsleden met de laagste CO2-impact.
 5. Compenseer de CO2-uitstoot van de vliegtuigreizen en financier projecten dankzij CO2-compenstieprogramma’s.
 6. Kies voor uw professionele reizen hotels die zich bekommeren om het milieu! Om u te helpen, zijn er eco-labels zoals, bijvoorbeeld, de Groene Sleutel, een internationaal eco-label voor toerisme en recreatie. De Groene Sleutel is het grootste en meest gerenommeerde internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische locaties.